Zoeken

Blog

Terug naar het overzicht
Sinterklaas

7x de lekkerste en leukste Sinterklaasrecepten om te maken met je kind

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan! Zodra de Sint in het land is, is het wel zo leuk om wat lekkers op tafel te zetten. Deze Sinterklaasrecepten zijn snel klaar, lekker en superleuk om samen met je kind te maken.

1. Kruidnoten

Wat is er nu leuker (en lekkerder) dan samen met je kind kruidnoten bakken? Juist, dat dachten wij ook. Zo zijn jullie helemaal klaar voor Sinterklaas.

Dit heb je nodig: 250 g zelfrijzend bakmeel • 125 g bruine basterdsuiker • 100 g koude boter • 2 el koek- en speculaaskruiden • 6 el melk • 1 mespunt zout

Zo maak je ze:

1. Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed alles goed door elkaar tot het een stevige deegbal is.

2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat je kind kleine balletjes van het deeg maken. Druk ze een klein beetje plat.

3. Bak de kruidnoten in zo’n 20-25 minuten af in een op 175 graden voorverwarmde oven.

4. Laat de kruidnoten een halfuur afkoelen en daarna snoepen maar.

2. Sinterklaasbroodjes

Hoe leuk zijn deze Sinterklaasbroodjes. Daarmee is het feest pas echt compleet.

Dit heb je nodig: 1 ei • halve tomaat • pistolet • mayonaise • ketchup • iets voor de oogjes: olijven, peperkorrels, rozijntjes e.d. • eventueel boter, mayonaise of rode/groene pesto als smaakmaker

Zo maak je ze:

1. Kook een ei hard in 7 minuten.

2. Snijd een tomaat in vieren.

3. Haal het natte gedeelte van de tomaat eruit en snijd de tomaat in de breedte doormidden. Dit zijn de mijters.

4. Pel het ei, en snijd het ei door met een eiersnijder, zodat je dunne plakjes krijgt.

5. Snijd het pistoletje in dunne plakjes.

6. Smeer elk plakje eventueel in met een smaakmaker.

7. Leg een plakje ei en een mijter op elk broodje.

8. Vervolgens maak je met mayonaise een kruis op de mijter. Met ketchup maak je twee oogjes en een mondje.

9. Snijd de olijven/rozijntjes in kleine stukjes en gebruik als pupillen.

3. Bladerdeeg twisters staf

Voor deze lekkere twisters heb je maar vier ingrediënten nodig en je zet ze zo op tafel.

Dit heb je nodig: 1 rol bladerdeeg • 1 ei (M) geklutst • geraspte (belegen) kaas • zout en peper

Zo maak je ze:

1.Rol het bladerdeeg uit en snijd er zo’n 24 repen uit vanaf de korte kant. Smeer de repen in met de helft van het ei en bestrooi met geraspte kaas. Gebruik niet te veel kaas, dit is straks lastig met het vormen van de twisters.
2. Neem een reepje en draai de twee uiteinden in tegenovergestelde richting, zo maak je de twister. Het is niet erg als er wat kaas af valt. Leg de twister op een met bakpapier beklede bakplaat en maak hier een staf van.
3. Smeer de twisters nog een keer in met het geklutste ei, strooi er vervolgens wat zout en peper overheen.
4. Bak de stafjes in ongeveer 10 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte).

4. Appelmijters

Leuk, lekker en gezond. Deze appelmijters kan je kind met een gerust hart snoepen.

Dit heb je nodig: 1 appel • 1 banaan • druiven • satéprikkers


Zo maak je ze:
1. Snijd een appel in 4 stukken. Snijd aan één kant het stuk schuin af zodat je een puntje krijgt, en zorg dat de andere kant recht is. Dit is de mijter.

3. Snijd met een scherp mesje het kruis en haal voorzichtig de schil weg.

4. Rijg een druif en banaan om en om aan het stokje en rijg als laatste de mijter op het stokje.

5. De zak van Sinterklaas

Is je kind niet zo’n zoetekauw? Dan vallen deze hartige bladerdeeghapjes vast wel bij hem in de smaak.

Dit heb je nodig: 6 plakjes bladerdeeg • 1 handje peterselie • 1 ui • 1 teen knoflook • 300 g kipgehakt (of ga voor vegetarisch gehakt) • 1 tl kerriepoeder • 1 tl paprikapoeder • 1 ei • 2 el sesamzaad

Zo maak je ze:

1.Verwarm de oven voor op 175 graden.2.Bekleed een bakplaat met bakpapier en laat hier het bladerdeeg op ontdooien.

3.Snijd de peterselie. Pel en snipper de ui en de knoflook.

4. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook even.

5.Doe dit met het gehakt in een kom en voeg ook de kerrie- en paprikapoeder, peterselie en een snuf peper en zout toe.

6.Kneed nu met je handen het gehaktmengsel tot het geheel goed gemend is en maak hier vervolgens 12 kleine balletjes van.

7.Halveer de bladerdeegplakjes in de lengte wanneer deze ontdooid zijn. Leg een balletje gehakt net naast het midden op een strook bladerdeeg.

8.Vouw de plakjes dicht en druk zowel de boven- als zijkanten dicht. Duw met je vingers de bovenkant iets naar binnen, zodat je een zakje krijgt. Druk als laatst met een vork plooien in de bovenkant van het zakje.9.Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met het ei. Bestrooi de zakjes met sesamzaadjes.10.Schuif zakjes voor 20 minuten in de oven, even laten afkoelen en smullen maar.

6. Mini pizzamijters

Deze mijters zijn een feest om te maken en om te zien.


Dit heb je nodig:

1 rol pizzadeeg, kant-en-klaar • tomatensaus • 3-4 rode (punt)paprika’s • 4 plakken kaas (als je zelf plakjes van een blok kaas snijdt, heb je er meer nodig)

Zo maak je ze:

1. Haal het deeg uit de verpakking en rol uit. Rol het deeg met een deegroller verder uit. Snijd het deeg in stroken van ongeveer 8-10 centimeter, die stroken zelf snijd je weer in driehoeken. Van twee halve driehoeken maak je eenvoudig weer een hele.

2. Leg alle mijters op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met tomatensaus.

3. Snijd 2 plakken kaas in dunne repen, maak hier het kruis van op de mijters. De andere twee plakken kaas gebruik je straks.

4. De (punt)paprika’s snijd je ook in kleine stukjes, beleg hier de overige delen van de mini pizza’s mee.

5. Bak de pizza’s 10 minuten op 200 graden.

6. Terwijl de mijters in de oven staan, snijd je de overige plakjes kaas ook in reepjes. Na 10 minuten haal je de plaat uit de oven, en maak je opnieuw kruizen met de reepjes kaas.

7. Bak de mijter pizza’s vervolgens nog eens 5 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) en klaar zijn ze.

7. Sinterklaaspannenkoeken

Of jullie ze nu samen als toetje of als ontbijt maken, je kind eet sowieso zijn bord leeg!

Dit heb je nodig: 250 g tarwebloem • 500 ml volle melk • 2 grote eieren • boter of zonnebloemolie om in te bakken • vanillevla • aardbeienjam • chocoladepepernoten

Zo maak je ze:

1. Zeef de bloem samen met een snuf zout boven een beslagkom. Voeg de helft van de melk toe en mix met een handmixer tot een dik beslag zonder klontjes.

2. Voeg de eieren een voor een al mixend toe en voeg tot slot beetje bij beetje de resterende melk toe.

3. Verhit een koekenpan tot deze goed heet is. Smelt een klontje boter en giet genoeg beslag om de bodem van de pan te bedekken.

4. Bak de pannenkoek mooi bruin en draai de pannenkoek halverwege om. Leg de pannenkoek op een bord. En blijf bakken tot het beslag op is.

5. Snijd de pannenkoek in de vorm van een mijter. Maak mooie strepen van vanillevla voor de mijter. Dit gaat het handigst met een klein lepeltje. Besmeer de overgebleven vlakken met aardbeienjam. Maak de mijter af door deze te versieren met de chocoladepepernoten.

Bobo maakt gebruik van cookies

Met behulp van deze cookies kunnen we informatie verzamelen over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om je buiten onze website relevante aanbiedingen te tonen. En worden er tracking cookies geplaatst door social-media netwerken en externe partijen. Door op 'Ok' te klikken stem je in met het plaatsen van cookies. Wil je niet alle soorten cookies toestaan, klik dan op 'Cookie instellingen aanpassen'. Meer informatie over cookies.

Wij gebruiken de volgende cookies:

We slaan je instellingen op in een cookie. Wil je later je instellingen wijzigen? Verwijder dan de cookies via je browser.

Cookie instellingen aanpassen