Blog

Terug naar het overzicht
Tips

Pakjesavond tips

Verstoppiet 

Piet heeft het dit jaar iets anders aangepakt: hij heeft de pakjes verstopt. Gelukkig heeft hij briefjes met hints achtergelaten in welke richting je kinderen moeten gaan zoeken. Maak er rijmpjes van, dat verhoogt de sinterklaassfeer. Begin de tocht met een brief in de brievenbus. Nu kan de speurtocht beginnen! Verstop de andere briefjes met hints van tevoren op gekke plekken. Een briefje in de koelkast, één op het toilet, één onder het tafelkleed etc.

Dobbelpiet

Wat doet jouw kind als hij een berg cadeautjes voor zich heeft liggen? Razendsnel uitpakken natuurlijk! Voor je het weet ligt de kamer vol met proppen inpakpapier en is het hoogtepunt voorbij. Als je dat moment wil rekken, kan een dobbelspel bijvoorbeeld uitkomst bieden. Ga Wijs iedereen die meedoet een nummer toe. Wordt dat nummer gegooid? Dan mag die persoon een cadeautje uitpakken. Je gaat door tot de stapel cadeautjes ‘op’ is.

Pietenbingo

Vieren jullie pakjesavond met opa en oma? Speel een potje bingo! Heeft iemand één rij goed, dan mag diegene een cadeautje uitkiezen. Heeft iemand de hele kaart vol? BINGO! Dan mag die persoon twee cadeaus uitkiezen. Uiteraard kun je deze regels helemaal zelf bepalen.

Grabbelpiet

Maak een grote grabbelton en geef iedereen in het gezin een nummertje. Plak deze nummers ook op alle cadeaus. Vervolgens verstop je alle nummertjes in de grabbelton, en mag iedereen om de beurt graaien. Het nummertje dat je eruit vist, is het cadeau dat je mag uitpakken!

Veel plezier!